Overlijdensrisico

Wij kunnen het financiële risico van het overlijden voor jou verzekeren.

Een overlijden binnen een gezin is emotioneel moeilijk te verkroppen. Na de emotionele klap komt vaak ook nog de financiële klap. Het overlijden laat namelijk ook een financieel gat achter. Er valt vaak een inkomen weg. Dit is op te vangen of deels te compenseren met een overlijdensrisicoverzekering. 

Overlijdensrisicoverzekering voor huiseigenaren

Bij het afsluiten van een hypotheek is een overlijdensrisicoverzekering vaak niet meer verplicht. Toch is het vaak niet aan te raden om geen overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. In het adviestraject maakt onze adviseur de financiële gevolgen inzichtelijk. Op basis van het Netto Besteedbaar Inkomen bekijken we de financiële gevolgen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat na overlijden jouw nabestaanden niet noodgedwongen het huis moeten verkopen, omdat de hypotheeklasten niet op te brengen zijn.  

Ook voor huurders is een overlijdensrisicoverzekering aan te raden

Voor huurders is een overlijdensrisicoverzekering zeker niet minder nuttig. Bij overlijden van één van de huurders ontstaat er een vergelijkbare situatie als bij huiseigenaren. De maandlasten zijn niet meer op te brengen. Verhuizen naar een goedkoper huis is vaak onvermijdbaar als er geen verzekering afgesloten is.

Eigenlijk kun je niet zonder een overlijdensrisicoverzekering. Na het overlijden wil je namelijk voorkomen dat de achterblijvers geldzorgen krijgen. Ook voor zelfstandig ondernemers kan een overlijdensrisicoverzekering van toepassing zijn, wanneer je compagnon wegvalt.

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Onze adviseurs maken graag voor jou inzichtelijk wat slim is om te verzekeren.